Kontakt
Korver Metselwerken
Vaalmanstraat 70
6931 EM Westervoort
Homepage:www.korver-metselwerken.nl
Telefoon:+31 (0)642 87 77 22
Fax:

Voegwerk

Om het metselwerk te beschermen is het belangrijk te kiezen voor goed voegwerk. Ook voegwerk is een van de specialiteiten van Korver Metselwerken. Of het gaat om het voegwerk voor een nieuw stukje muur, het renoveren van de schoorsteen, het restaureren van een authentieke woning of het voegwerk voor een moderne nieuwbouwwining: Korver Metselwerken staat voor u klaar.

Het voegwerk kan de totale uitstraling van een muur of woning bepalen. Het is daarom uiterst belangrijk dat het voegwerk goed en nauwkeurig gebeurd, zodat het perfect aansluit bij de stijl die je voor ogen had. Daarbij zijn twee elementen zeer bepalend voor de uitstraling van het voegwerk, namelijk: het type voeg en de kleur van de voeg.

Het type van de voeg

Er zijn verschillende typen voegen die je voor het nodige voegwerk kunt kiezen. De keuze van het voegwerk hangt van verschillende factoren af. Een van de belangrijkste factoren is om te bepalen welke uitstraling je wilt dat de woning krijgt. Met de keuze voor een bepaalde voeg kan je een stijl neerzetten. Zo passen sommige voegtypen goed bij een klassieke woning, terwijl andere het strakke effect van een moderne woning extra benadrukken. Enkele typen voegen die je bijvoorbeeld kan kiezen zijn:

  • Platvol geborstelde of gekamde voeg; deze voeg wordt ruw afgewerkt en met name toegepast door de lage prijs.
  • Platvol gladde voeg; door het voegspecie nog een keer extra aan te drukken ontstaat er een gladde afwerking.
  • Knipvoeg; het voegwerk steekt voor de steen uit. Dit type voeg lijkt einigszins op een snijvoeg, maar is minder arbeidsintensief.
  • Snijvoeg; was populair in de 19e eeuw. Voegen worden gelijk gehouden aan de steen waardoor maar licht de onregelmatigheden van de steen te zien zijn. De schaduwwerking van de voeg is hierdoor speelser en sierlijker dan bij een knipvoeg.
  • Glad verdiepte doorgestreken voeg, de voeg ligt achter de steen.

Vind je het lastig te bepalen welk type voeg het beste aansluit bij jouw woning of de wand die je gevoegd wilt hebben? We helpen je graag met het kiezen van een passend voegtype. Daarbij houden we rekening met de meer technische aspecten voor het voegen, zoals de juiste vochtbalans en de hardheid van de gebruikte steensoort.

De kleur van de voeg

Met het bepalen van het type voeg zijn we er nog niet. Ook de kleur is bepalend voor de uitstraling die je voor de muur voor ogen hebt. In de meeste gevallen kiest men voor een neutrale voegkleur, die goed combineert met de gekozen steen. Grijs is bijvoorbeeld een veel gekozen kleur als het op voegwerk aan komt. Daarbij zorgen lichte voegen voor een frisse uitstraling, waar donkere voegen voor een warmere en authentieke uitstraling zorgen.

Om de voeg een bepaalde kleur te geven gebruiken we speciale verf. Het cement waarop we het voegwerk aanbrengen is namelijk niet glad. We moeten er dus wel voor zorgen dat het voegwerk goed hecht aan het cement.

Wil je advies over het voegwerk dat nodig is voor jouw woning? Of wil je meer informatie over de mogelijkheden voor voegwerk? Neem gerust contact met ons op.